10. Sluníčkový tábor - Vodníci na Svratouchu

Vodníci na Svratouchu

 
V druhé polovině měsíce července se během 14 dnů ocitly dvě velké party dětí ve vodnickém světě.  Letní tábořiště na Wolkerově planině ve Svratouchu se stalo rájem všech vodníků, rybek, jezerních víl a dalších obyvatel vodní říše.
První partou byly děti navštěvující Pohybové studio Sluníčko, které dostály svému názvu a celý týden tančily a nacvičovaly pravou vodnickou show a další pohybové variace. Mimo to táborníci navštívili moderní zábavní park Bruno v Brně, v táboře také přivítali koně i partu papoušků – kamarádů a bedlivě sledovali jejich vystoupení.
Absolvovali nespočet her a soutěží mezi oddíly a na závěr tábora si užili nefalšovanou táborovou pouť.
Po týdnu se děti vyměnily a po nezbytné celotáborovém úklidu všech prostor se v chatičkách a stanech ubytovali táborníci z Hlinska a okolí, kteří pokračovali ve vodnickém duchu tábora. Program byl obdobný jako první týden, pouze v úterý děti navštívili záchranáři ze Zdravotnické záchranné služby s jejich parádní přednáškou a se spoustou ukázek.
Celých 14 dnů děti a jejich vedoucí provázelo velmi příjemné počasí a když trochu sprchlo tak to ničemu nevadilo, táborové letní kino fungovalo na jedničku a nikdo se ani na minutu nenudil.
Na závěr musíme konstatovat, že navzdory všem opatřením, které museli účastníci táborů dodržovat, jsme nezaznamenali žádný zdravotní problém a všech 90 dětí se vrátilo bez jakýchkoliv problému ke svým rodičům. Poděkování patří kuchařkám, které celou dobu vařili úžasné dobroty a také partě skvělých vedoucích, kteří nikdy nezkazili žádnou legraci. Největší odměnou pro nás ale bylo, že se děti hned hlásíly na další tábory.
Pořadatelem obou táborů bylo Středisko volného času Pohoda a Pohoda Cool Hlinsko
 
Podrobný program + fotogalerie na našem FCB.
 
Mgr. Jiří Hrabčuk a Bc. Michaela Sodomková DiS
 
 
 

 

Kontaktujte nás