Letní 14 denní výchovně rekreační tábor na Svratouchu

Letní tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí

Pán prstenů – společenstvo prstenu

Svratouch 2016

 

V průběhu první poloviny měsíce srpna se ve Svratouchu, na Wolkerově planině, uskutečnil již po deváté tradiční letní výchovně rekreační tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, rizikovou a delikventní mládež a děti s poruchami chování. Tábor proběhl za grantové podpory Pardubického kraje, města Hlinska, spoluúčasti samotných táborníků a několika dalších subjektů, kterým není lhostejný osud dětí z výše uvedeného prostředí. Letní tábor byl realizován zapsaným spolkem Médea – z. s. Kameničky.

V letošním roce program tábora zavedl malé i velké táborníky do příběhu J. R. Tolkiena. Mimo 6 celotáborových her byl program nabitý spoustou návštěv, ukázek a činností. Děti se svými vedoucími na táboře postupně přivítali DJ Kofolu, psovody z kynologického oddílu ve Skutči, psovody od Policie ČR ze Žďáru nad Sázavou a Havlíčkova Brodu a příslušníky JSDH města Hlinska, kteří předvedli své umění a to každý ve svém oboru. Děti se svými vedoucími dále absolvovali celodenní výlet na parník Arnošt z Pardubic a hrad Kunětická hora, pěší pochod do obce Čachnov a na Zkamenělý zámek. Jeden den využili možnosti si zajezdit na motorových čtyřkolkách a vydovádět se ve skákacím hradu.

Vrcholem tábora byla návštěva vítěze druhé řady soutěže Hledá se Superstar zpěváka Zbyňka Drdy se zpěvačkou Helenou Hamplovou. Oba dva zpěváci dětem zazpívali a společně si s nimi i zatancovali a večer zakončili autogramiádou.

Během celotáborových her se děti zdokonalily v mnoha činnostech a dovednostech a večery jim několikrát zpříjemnil velký táborák s opékáním špekáčků, či maškarní bál, volba MISS a MISSÁKA Svratouchu a další aktivity. Program tábora zakončila velká pouť s mnoha hodnotnými cenami a soutěžemi.

 

 

 

 

Kontaktujte nás